Biografi

Morganas Kilder - Regnbuestøv

Jeg er født i juli 1959 i Vanløse, gift med fløjtenisten og forfatteren Toke Lund Christiansen, og er mor til to sønner.

Da jeg var syv år begyndte mine forældre at bygge deres eget hus langt ude i pløjemarkerne, som Herlev dengang var i forhold til byen. I flere år tilbragte jeg alle weekender og ferier i et vidunderligt mudderhul af en byggegrund sammen med min tre år ældre storesøster, min fem år yngre lillesøster og alle de andre nybyggeres unger. Næsten alt var tilladt. Vi fangede frøer og snoge, legede skibbrudne i den nærliggende mose, nybyggere, cowboys og indianere, vi tømrede en udendørs teaterscene sammen og optrådte der med sang og dans, egne tekster og manuskripter.

Her fik min fantasi lov til at udfolde sig frit, og her blev grundlaget for mine forfatterdrømme lagt. Egentlig var det allerede begyndt en lille smule tidligere, for da jeg var fire år, begyndte min storesøster i 1. klasse, og jeg ville så gerne have været med. Da det jo ikke kunne lade sig gøre, begyndte min storesøster at lære mig det, hun selv lærte. Og sådan gik det til, at jeg kunne læse og skrive, allerede inden jeg begyndte i skolen. I mit hjem blev der læst mange bøger, og min mor digtede selv historier til os børn. Jeg sugede det hele til mig, og siden jeg var ret lille, har jeg selv digtet og skrevet rigtig mange historier.

Alligevel tænkte jeg ikke på, at forfatter var noget, jeg kunne blive. Jeg brugte i mine ungdomsår også meget tid på at spille tværfløjte, og jeg overvejede at søge ind på musikkonservatoriet. Jeg tegnede og malede også en hel del, men af en eller anden grund turde jeg ikke tro, at kunsten kunne blive en levevej for mig, så jeg endte med at læse jura. Jeg har speciale i ophavsret og arbejder nu på deltid med ophavsret inden for billedkunst. I mange år har jeg altså bare båret rundt på forfatteren inden i mig uden at gøre noget alvorligt ved det, indtil jeg en dag overhørte en samtale. En nu afdød ven, som var en meget dygtig journalist, blev spurgt, hvorfor han ikke skrev bøger, når han nu var så god en skribent. Vennen svarede ganske enkelt: ”Det kan jeg ikke. Der er ingen bøger i mig.” I det øjeblik gik det op for mig, at sådan kunne jeg aldrig selv have svaret. ”Der er bøger i mig”, tænkte jeg. Jeg indgik nærmest en pagt med mig selv, og så begyndte jeg at gøre mine skriverier til alvor. I 2005 debuterede jeg med første bind i fantasy–trilogien Morganas Kilder. Trilogien er ”nordisk fantasy” og er inspireret af danske folkesagn om blandt andet elverfolk, lygtemænd, nisser og mosekonen, der brygger.

Sagnene om Klintekongen fra Møn og hans store følge af sortklædte svende, der forsvarer kysten mod fjender, hører til blandt disse gamle sagn. De er så gamle, at nogle endda mener, at Klintekongen er identisk med selveste Odin.

Priser & legater

  • Regnbuestøv blev nomineret til Orla–prisen 2010 som en blandt seks romaner i kategorien ”Fantasy”
  • Har modtaget BMF’s Børnebogspris 2011 for Serpina

Foredrag, forfatterbesøg og skriveværksted

Jeg kommer gerne ud og fortæller om mine bøger og mit forfatterskab. Jeg holder også skriveværksteder for børn og unge, der gerne vil skrive selv. F.eks. har jeg i fem sæsoner stået for en uges skriveværksted i sommerferien på Ballerup Børnebibliotek, og jeg har undervist og været inspirator på “skriveøer” og workshops på biblioteker og skoler