BogForum 2011 – overrækkelse af BMF’s Børnebogspris

Det var en dejlig overraskelse, da jeg blev ringet op og fik at vide, at jeg havde vundet BMF’s Børnebogspris 2011 for Serpina.

Søs Sønderlund Plougmann, som er formand for BMF overrakte prisen. Det foregik på BogForum søndag den 13. november på BørneScenen. Det var et stort øjeblik at stå foran publikum og få overrakt den dejlige check i megastørrelse, et indrammet bevis for at det er Serpina og mig, der har vundet, og en smuk buket blomster, som matchede Serpina-forsidens farver.

Se BMF’s reportage fra prisoverrækkelsen her:

http://www.hk.dk/handel/nyheder/nyhedsarkiv/nov_2011/helle_ryding_fik_bmfs_boernebogspris_2011

Det er en stor ære at modtage netop denne påskønnelse, for BMF’s medlemmer læser og rådgiver andre om bøger hver eneste dag. Og de bestemmer selv, hvem de vil nominere og stemme på. BMF’s Børnebogspris virker som en direkte inspiration til at skrive. Prisen giver skrivelyst og selvtillid og virker som et rygstød. Det er fantastisk at vide, at så mange kan lide det, jeg skriver og gerne vil læse mere. Jeg tør godt love, at efter Klintespind kommer der flere bøger.

Søs Sønderlund Plougmann overrækker prisen

 bogmesse-2011-060

Vi smiler til fotografen

bogmesse-2011-059

Efter prisoverrækkelsen fortæller jeg om Serpina og læser op fra bogen

bogmesse-2011-083

BMF-prisen er Bog- og papirbranchens ansattes børnebogspris og har til formål at sætte fokus på den gode børne- og ungdomslitteratur i Danmark. Den blev stiftet i 1980, og det er BMF’s medlemmer, det vil sige ansatte i boghandler landet over, der kan stemme. Hvert år i november skal de vælge årets bedste bog. Og i år er det altså Serpina og hendes glade forfatter, der har vundet den fornemme pris!